Híreink

 

 

 

 

 

Rendszeres alkamaink:

Vasárnap délelőtt:

9.00 - Gyermek Bibliakör

10.00 - Imaóra és Istentisztelet

Vasárnap délután:

14.30 - Istentisztelet

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 


Írások

Ebben a rovatban olyan cikkek, írások olvashatók melyeket gyülekezetünk tagjai írtak és megjelentek valamely keresztény folyóiratban, újságban.

A szeretet próbája

Kedves olvasóm! Nem is olyan rég egy olyan érzés kezdett eluralkodni szívemben, megfogalmazódni gondolataimban, hogy sajnos vannak olyan emberek, akiket én nem tudok igazán szeretni, úgy, mint mindenki mást. Valahogy nehéznek tűnik, és nem megy! Nem tudom esetleg fordult-e már ez elő veled is? És ha igen milyen érzésekkel voltál tele?! Engem nagyon leterhelt ez a gondolat és egyre csak azt kérdeztem magamtól, miért van ez így? Kevés bennem a szeretet? Elfogyott valami belőlem? Vagy már nem tudok megbocsátani mindent? Emberileg ez talán még érthető is néha, de nem hagyott nyugodni és tudtam, keresnem kell a megoldást!

Megváltóm csodálatos tervébe életemmel kapcsolatban ez is belefért, ezt is meg kellett tanulnom. Elkeseredett napjaimban egyszercsak egy könyvet kaptam ajándékba, aminek ez a címe: Ahogy szeretni érdemes . Mondanom sem kell, rögtön elkezdtem olvasni, inni a szavakat. Sokszor szívesen átugrottam volna egy-egy részt, mert olyan keménynek és ugyanakkor nagyon is igaznak éreztem, mintha teljesen nekem írták volna. Max Lucado írta ezt a könyvet, mely 16 fejezetből áll. Mindegyik fejezet egy értékes kincs lehet az életünkben, ha azt komolyan vesszük, és gyakorlattá formáljuk mindennapjainkban. A Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány adta ki Budapesten 2005-ben. Rengeteg kérdésemre megtaláltam benne a választ és a nehezen szerethető embertársaimmal való kapcsolatom megváltoztatására is le van írva a megoldás, a szeretet csomagterve. Hálás vagyok, hogy újra megértettem, és még jobban megtanultam ennek a könyvnek a segítségével, igenis az első lépést szerető Istenem felé kell megtennem a másik emberrel kapcsolatban, és akkor nem lesznek problémáim a szeretettel. Köszönöm, hogy elsajátíthattam, milyen is az a felejthetetlen, növekvő és adakozó szeretet. Olyan jó, hogy tehetem azt újra mindenféle leterhelő gondolat nélkül, ami a másiknak a javára van, amire szüksége van ténylegesen, ami használ neki. Hiszen ez a szeretet. Isten szeretetére is ez jellemző, és nekünk gyermekeinek tőle kell tanulnunk! Nagyon hasznos olvasmánynak tartom ezt a könyvet, ezért kedves olvasóm ajánlom szeretettel neked is! A végén egy útmutatót is találhatsz azzal kapcsolatban, hogyan lehet csoportosan feldolgozni ezeket a fejezeteket. Talán így karácsony tájékán különösen is érdemes ezzel foglalkoznod és időt szánnod rá, hiszen magát az igazi szeretetet ünnepeljük. Döntsd el: kié a szíved?! Ki foglalja el? Ki van ott az első helyen? Ki tölti be? Akard, hogy Isten lakjon ott, hiszen csak Ő tudja bátorítani szívünket és vezetni újra és újra a jó dolgok felé. Legyen Istené a szíved, az értelmed és a szereteted és élj az Ő értékrendje szerint! Hidd el megéri!

És végül egy bátorító idézet, melyet a könyv 16. fejezeténél is megtalálsz:

" Isten azért szeret, mert így döntött.

Akkor is szeret, amikor nem tartod magadat szeretetre méltónak.

Akkor is szeret, amikor senki más nem szeret.

Mások elhagyhatnak, elválhatnak tőled és nem vesznek rólad tudomást.

Isten mégis szeret.

Mindig.

Bármi is történjen."

Mózes Noémi - Békehírnök 2006 december

Bemerítés és Hálaadónap Nyírmeggyesen - Mózes Noém/Békehírnök/

Hírek a gyülekezetből - Békehírnökben megjelent cikkek

Az egészséges életmódra nevelés kisiskolás korban - Mózes Noémi /Baptista Magazin/

Beszélgetés Almási Kornéllal a Joy Gospel Együttesről - Mózes Noémi /Békehírnök/

Beszélgetés Grestner Kornéllal - Mózes Noémi /Békehírnök/

MARADANDÓ TUDÁSVÁGY - Mózes Noémi /Baptista Magazin/

VALÓ VILÁG - Nyírmeggyesen - Mózes Noémi /Békehírnök/

Megtalált az Úr - Mózes Noémi /Békehírnök/